2η Πανελλήνια Θέση – Ennovation Junior 2013.

Συνεχίστηκαν οι επιτυχίες για ακόμη μια χρονιά των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩN ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ στον  Πανελλήνιο  Μαθητικό  Διαγωνισμό  Ψηφιακής  Καινοτομίας  και  Επιχειρηματικότητας  για το  Ηλεκτρονικό  Επιχειρείν   Ennovation  Junior 2013, όπου  η μαθήτρια  της α΄ λυκείου του Σχολείου μας  Νικολάου  Φ.  κατέκτησε     τη  2η  θέση  Πανελλαδικώς, κερδίζοντας και υποτροφία για το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας, στο  διαγωνισμό  Ennovation  Junior  2013 με  θέμα: «School e-bicycle»: Η δημιουργία ενός μαθητικού δικτύου ποδηλατιστών, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι οι μαθητές που φοιτούν σε Σχολεία της Ελλάδας.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο  Β. Ελλάδας, το University of Nicosia της Κύπρου και δέκα άλλα Πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα. Στόχος του μαθητικού διαγωνισμού είναι να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα στους ψηφιακούς χώρους του διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου κλπ. και να εκπαιδευτούν οι μαθητές Λυκείου στη δόμηση του επιχειρηματικού πλάνου και στην πιθανή υλοποίηση της ψηφιακής υπηρεσίας, ηλεκτρονικού καταστήματος κλπ.

Οι μαθητές κλίθηκαν να γράψουν μία εισήγηση με (600-1.000 λέξεις) στην οποία προτείνανε καινοτόμες ιδέες που αφορούν την επιχειρηματική αξιοποίηση του διαδικτύου και άλλων νέων τεχνολογιών για νέες υπηρεσίες, έχοντας στο νου τους όχι μόνο την Ελληνική αλλά και την παγκόσμια αγορά. Η πρόταση του κάθε μαθητή παρουσίαζε τα βασικά χαρακτηριστικά και τον τρόπο υλοποίησης μίας ιδέας που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε επιχειρηματική δραστηριότητα.

Για τον ίδιο διαγωνισμό  η μαθήτρια μας   Τυμπανίδου  Α. , είχε  κερδίσει  το  τέταρτο  βραβείο του  διαγωνισμού Ennovation  Junior 2012, με θέμα: «APS Auto Pharmacy Service», ο μαθητής Βασιλειάδης Α.  , είχε  καταλάβει  την  τρίτη  θέση κερδίζοντας  υποτροφία για το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας, με θέμα eFR: «Ψηφιακό δοκιμαστήριο ρούχων» και η Μελά Α., είχε  κερδίσει έπαινο με θέμα: «Blinds’ beeper : gadget και υπηρεσία εξυπηρέτησης ανθρώπων με προβλήματα  όρασης»

Υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Βαγιωνά Γ.