Πρώτες θέσεις Πανελλαδικά στο ΛΥΣΙΑ 2013.

Ημερίδες γυμνασίου, λογότυπο των εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη

Το Σάββατο 20 Μαρτίου 2013, διεξήχθη η τελική φάση του 17ου ΠανελλήνιουΜαθητικού Διαγωνισμού «ΛΥΣΙΑ», όπου ο μαθητής  της Δ΄ τάξης Δημοτικού  των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ Γκιουλέκας Γ. κατέλαβε την  1η θέση Πανελλαδικώς μεταξύ όλων των διαγωνιζόμενων μαθητών των τάξεων της Δ΄ Δημοτικού,  και  την 1η θέση μεταξύ όλων των διαγωνιζόμενων μαθητών της Δ΄ -Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού της Ελληνικής επικράτειας.

Στον ίδιο διαγωνισμό η μαθήτρια της  Β΄ Γυμνασίου Πατσούρα Μ. κατέλαβε την  1η θέση Πανελλαδικώς και τη 2η θέση μεταξύ όλων των διαγωνιζόμενων μαθητών των Γυμνασίων της Ελληνικής επικράτειας.

Ο «ΛΥΣΙΑΣ» είναι Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet, ο οποίος οργανώνεται για 17η συνεχή χρονιά. Ο διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Πραγματοποιείται σε δύο φάσεις, η αρχική φάση 1 Μαρτίου – 31 Μαρτίου 2013 και η τελική 20 Απριλίου 2013.Ο ΛΥΣΙΑΣ έχει μεταμορφωθεί πλέον σε ένα εκπαιδευτικό διαδικτυακό παιχνίδι αναζήτησης και γνώσεων. Μέσα από το παιδαγωγικό τρίπτυχο «ΑΝΑΖΗΤΩ-ΒΡΙΣΚΩ-ΕΠΙΛΥΩ/ΑΠΑΝΤΩ» μαθητές και μαθήτριες από Δ΄ Δημοτικού μέχρι και Γ΄Λυκείου επιλύουν θέματα που σχετίζονται με τις σχολικές γνώσεις αλλά και τα ενδιαφέροντά τους.