¨Το παιδί στον κόσμο των τροφίμων – 2018¨

Τα Εκπαιδευτήριά μας στο πλαίσιο του προγράμματος, για τα 24 χρόνια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης,  of the 24ης Πράσινης Εβδομάδας με θέμα : «Ο Κόσμος των Τροφίμων και η Μεσογειακή Διατροφή» συνεργάστηκαν με τον Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΑΠΘ, για να φέρουν τα παιδιά του Δημοτικού σε επαφή με τα τρόφιμα, οργανώνοντας ένα ταξίδι στον κόσμο της ισορροπημένης διατροφής.

Η καθηγήτρια κ. Μιχαηλίδου με τις συνεργάτιδές της κ.κ. Τσακουμάκη και Κύρκου χρησιμοποιώντας τα εργαστήρια της σχολής (μικροσκόπια, πάγκο χημείας) και μέσω κατάλληλα σχεδιασμένων εκπαιδευτικών παιχνιδιών βοήθησαν τους μαθητές να ανακαλύψουν την ταυτότητα and τα χαρακτηριστικά των τροφίμων, τις ομάδες τροφίμων, τις βιταμίνες τους, να αντλήσουν πολύτιμες πληροφορίες από τις ετικέτες τους και να εξοικειωθούν στο σχεδιασμό απολαυστικών και υψηλής θρεπτικής αξίας γευμάτων.  Κατανόησαν το γεγονός ότι η τροφή δεν είναι μόνο το καύσιμο που δίνει ενέργεια στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά και το αποτέλεσμα μιας μακράς διαδικασίας ¨από το χωράφι, στο ράφι και εν συνεχεία στο στομάχι¨ με σημαντικές επιπτώσεις θετικές ή αρνητικές στον οργανισμό.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους του συντελεστές του προγράμματος για την ευσυνείδητη προσπάθειά τους στη μετάδοση σημαντικών γνώσεων για τον μαγικό κόσμο των τροφίμων ώστε να αποκτηθεί διατροφική αγωγή από την παιδική ηλικία!!