Θέατρο

Οι μαθητές του ιδιωτικού Λυκείου με την καθοδήγηση των καθηγητών τους και Θεατρολόγων-ηθοποιών διοργανώνουν θεατρικές-μουσικές παραστάσεις και συμμετέχουν σε μαθητικούς διαγωνισμούς που διεξάγονται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ή από άλλους φορείς.

Μέσω της υποκριτικής τέχνης, οι μαθητές κατανοούν έννοιες, αποκτούν γνώσεις και προβληματισμούς, δημιουργούν αυθόρμητα και παίρνουν αποφάσεις που αφορούν την προσωπική και κοινωνική τους ανάπτυξη. Με τη Θεατρική Παιδεία αξιοποιούνται οι κλίσεις και τα ενδιαφέροντα των μαθητών, η μεταξύ τους συνεργασία, η ομαδικότητα και διαμορφώνουν ολοκληρωμένες και ευαισθητοποιημένες προσωπικότητες, που συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία.

Μερικές από τις πιο αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις που ανέβασαν οι θεατρικές ομάδες του Σχολείου μας είναι "Mήνα με το Mήνα", "Ο Αρχοντοχωριάτης" του Μολιέρου. "Ο Υπηρέτης 2 αφεντάδων" του Κάρλο Γκόλντονι, "Ζητείται Ψεύτης", "Ξύπνα Βασίλη" του Δ. Ψαθά, Amadeus Μότσαρτ, "Ελίζα" της Ξ. Καλογεροπούλου, "Κοσμάς ο Αιτωλός, ένας κήρυκας της Αγάπης", και "Το μόνο ταξίδι της ζωής μου" του Γ. Βιζυηνού, "Amadeus Μότσαρτ" του Πήτερ Σέφερ, "Ο Κυριακάτικος Περίπατος" του Ζωρζ Μισέλ, "Περπατώ εις το Δάσος..." της Στέλλας Μιχαηλίδου.

Η συγγραφή του θεατρικού "Κοσμάς ο Αιτωλός, ένας κήρυκας της Αγάπης" απέσπασε το 3ο παγκόσμιο βραβείο.