Αθλητισμός

Οι μαθητές του ιδιωτικού Λυκείου συμμετέχουν και διακρίνονται σε διάφορα πρωταθλήματα, επίσημους αγώνες, αθλητικές διοργανώσεις του Υπουργείου Παιδείας και αθλητικών φορέων, όπου μέσα από αυτές κατανοούν τη σημασία της ευγενούς άμιλλας, του συναγωνισμού και βιώνουν την αξία του αθλητικού πνεύματος και της ομαδικότητας.

Οι μαθητές λαμβάνουν μέρος και διακρίνονται σε αγώνες Κολύμβησης, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Χάντμπολ, Στίβου, Ποδοσφαίρου, Πινγκ-Πόνγκ, Σκάκι, κ.ά.

Οι μαθήτριες του Σχολείου μας Ράπαντα Β., Ράπαντα Ε., Υψηλάντη Α. και Χατσατριάν Α. έλαβαν μέρος στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, που διεξήχθησαν στο γήπεδο Ε.Α.Κ. Καβάλας. Στους αγώνες αυτούς κατέλαβαν την 1η Πανελλήνια νίκη στο ομαδικό, στις 08/02/2008. Υπεύθυνος καθηγητής κ. Λ.Χατζηκυριακίδης.

Στις 29/03/2008 οι μαθήτριες του Σχολείου μας εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, που έγινε στη Μάλτα και κατέλαβαν την 8η Παγκόσμια Θέση.

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη κατέλαβαν την τρίτη θέση στο final four του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Ελλάδας-Κύπρου με την ομάδα Μπάσκετ των Κοριτσιών.

Το Σχολείο μας συμμετείχε για άλλη μια χρονιά στο σχολικό πρωτάθλημα Δ.Θεσσαλονίκης Basketball Λυκείων αγοριών στη Β΄ φάση. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν από 15/11 έως 9/12 στο γήπεδο Αμπελοκήπων. Η σχολική ομάδα Basketball αγοριών του Λυκείου μας συμμετείχε στο πρωτάθλημα αυτό με απολογισμό 2 νίκες και μια ήττα στον όμιλο του.

Στο Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων Basketball κοριτσιών που πραγματοποιήθηκε από 11/11/2011 έως 24/4/12. Η ομάδα Basketball κοριτσιών του Λυκείου μας κατέλαβε την 1η θέση στη Β΄ φάση στους νομαρχιακούς αγώνες της Δυτ. Θεσσαλονίκης. Στην τελική φάση του πρωταθλήματος κατέλαβε την 3η Πανελλήνια θέση με νίκη, με σχολείο από την Κω, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 24-04-2012. Με την επιτυχία τους αυτή τα κορίτσια της ομάδας των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη πριμοδοτούνται με 7% , επί των μορίων που πετυχαίνουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις , για οποιαδήποτε Σχολή και 10% για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α. (Γυμναστικές Ακαδημίες ). Υπεύθυνος καθηγητής: κ. Χατζηκυριακίδης Ε.