Καγκουρό

Μαθηματικός Διαγωνισμός "Καγκουρό" στα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη για μαθητές από Β' Δημοτικού έως και Γ' Λυκείου.

Ευχαριστούμε που επιλέξατε τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη ως εξεταστικό κέντρο του Διεθνούς Μαθηματικού Διαγωνισμού "Καγκουρό".

Για τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό θα πρέπει να γνωρίζετε τα παρακάτω:

Ημερομηνία και χώρος διεξαγωγής του διαγωνισμού:

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί ηλεκτρονικά (με απομακρυσμένη σύνδεση των μαθητών από το σπίτι τους), το Σάββατο 22 Μαΐου 2021, με ώρα έναρξης 9:00 π.μ.. 

 Η διάρκεια της εξέτασης είναι 1 ώρα και 30 λεπτά.

Στον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό "Καγκουρό" συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες από Β΄ Δημοτικού έως γ΄ Λυκείου από πολλές χώρες της υφηλίου.

 Η φιλοσοφία του «Καγκουρό», είναι τελείως διαφορετική από τους γνωστούς διαγωνισμούς που ανιχνεύουν ταλαντούχους μαθητές. Βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μια κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα Μαθηματικά καλλιεργούν τη σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους. Οι ερωτήσεις στις οποίες διαγωνίζονται οι μαθητές δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών ούτε απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα Μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού. Οι ερωτήσεις έχουν, ως επί το πλείστον, διασκεδαστικό χαρακτήρα και είναι ελκυστικές στους μαθητές.

Ο μαθητής/τρια θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του ένα ψηφιακό μέσον (pc, laptop,tablet κ.ά.) το οποίο θα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένη ώρα θα εισέλθει σε ένα διαμορφωμένο ψηφιακό περιβάλλον χρησιμοποιώντας έναν μοναδικό κωδικό, που μετά την εγγραφή του θα σταλεί  στο email του μαθητή. Για κάθε εγγεγραμμένο μαθητή, θα χρειαστούμε το e-mail του, τo οποίo πρέπει να
είναι διαφορετικό από μαθητή σε μαθητή (ακόμη και για αδέλφια). Επίσης θα έχουν την ευκαιρία  οι μαθητές  για πρόβα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, αρκετές μέρες πριν από τον διαγωνισμό www.kangaroo.gr

Αίτηση συμμετοχής –συνδρομή:

Κάθε μαθητής που θα λάβει μέρος στο διαγωνισμό, πρέπει να αποστείλει ηλεκτρονικά συμπληρωμένη την αίτηση - δήλωση συμμετοχής και να καταβάλει το ποσό των 12,50€. Η δήλωση συμμετοχής, που ακολουθεί παρακάτω, μπορεί να συμπληρωθεί και να αποσταλεί πατώντας «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».

Πληρωμή: H συμμετοχή στον διαγωνισμό κοστίζει 12,50 ευρώ, ποσό που καλύπτει οργανωτικά έξοδα, καθώς και διάφορα εκπαιδευτικά δώρα που λαμβάνει κάθε συμμετέχων μαθητής (ανεξάρτητα από την επίδοσή του στο διαγωνισμό) και άλλο εκπαιδευτικό υλικό (βιβλίο με τα θέματα του διαγωνισμού και τις λύσεις τους, άρθρα, γρίφοι μαθηματικοί κλπ.), η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει το ποσό της συνδρομής. Για να επικυρωθεί η αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό θα πρέπει άμεσα να κατατεθεί το ποσό των 12,50 ευρώ στον παρακάτω λογαριασμό:

Εθνική Τράπεζα 866/516179-78
Δικαιούχος: Φίλιππος Λάμπρου
IBAN GR0201108660000086651617978

Οι καταθέτες θα πρέπει οπωσδήποτε ως αιτιολογία κατάθεσης να γράφουν το όνομα του συμμετέχοντα (του μαθητή που θα πάρει μέρος και όχι του καταθέτη) και την ένδειξη "Kangaroo" από την αίτηση.

Ελληνικα