Καγκουρό

Μαθηματικός Διαγωνισμός "Καγκουρό" στα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη για μαθητές από Β' Δημοτικού έως και Γ' Λυκείου.

Ευχαριστούμε που επιλέξατε τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη ως εξεταστικό κέντρο του Διεθνούς Μαθηματικού Διαγωνισμού "Καγκουρό".

Για τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό θα πρέπει να γνωρίζετε τα παρακάτω:

Ημερομηνία και χώρος διεξαγωγής του διαγωνισμού:

Ημερομηνία και χώρος διεξαγωγής του διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί το Σάββατο 22 Μαΐου 2021, με ώρα έναρξης 9:00 π.μ.. Ελπίζουμε μέχρι τον Μάιο να έχει αποκατασταθεί η ευταξία και να διενεργηθεί κανονικά ο διαγωνισμός με φυσική παρουσία των μαθητών στον χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη (περιοχή Νοσoκομείου Παπαγεωργίου). Οι μαθητές που θα θελήσουν να λάβουν μέρος, θα πρέπει να προσέλθουν στις 8:30 π.μ.. Η προσέλευση των μαθητών και μαθητριών στο εξεταστικό κέντρο καθώς και η αναχώρησή τους από αυτό, θα γίνει με ευθύνη των Γονέων.

Σε περίπτωση  που αυτό δεν είναι εφικτό θα γίνει Ηλεκτρονικά, την  ίδια ημέρα, με απομακρυσμένη σύνδεση των μαθητών από το σπίτι τους.

Η διάρκεια της εξέτασης είναι 1 ώρα και 30 λεπτά.

Στον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό "Καγκουρό" συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες από Β΄ Δημοτικού έως γ΄ Λυκείου από πολλές χώρες της υφηλίου.

 Η φιλοσοφία του «Καγκουρό», είναι τελείως διαφορετική από τους γνωστούς διαγωνισμούς που ανιχνεύουν ταλαντούχους μαθητές. Βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μια κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα Μαθηματικά καλλιεργούν τη σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους. Οι ερωτήσεις στις οποίες διαγωνίζονται οι μαθητές δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών ούτε απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα Μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού. Οι ερωτήσεις έχουν, ως επί το πλείστον, διασκεδαστικό χαρακτήρα και είναι ελκυστικές στους μαθητές.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης οι μαθητές χρειάζεται να έχουν τα εξής:

Ένα μολύβι ή στυλό με το οποίο θα σημειώνουν τις απαντήσεις τους στο ΦΥΛΛΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ που θα τους δοθεί και μία σβήστρα. Στις απαντήσεις δεν επιτρέπεται η χρήση διορθωτικού (μπλάνκο), γι' αυτό καλό είναι να σημειώνει κανείς την απάντηση που θεωρεί σωστή μόνο αφού είναι εντελώς βέβαιος. Αν υπάρχει ασάφεια στο ποια απάντηση σημειώθηκε, θα θεωρηθεί ως λάθος απάντηση. Τα γεωμετρικά όργανα δεν είναι απαραίτητα. Δε θα ζητηθεί να σχεδιάσουν οι διαγωνιζόμενοι κάτι από το οποίο θα βαθμολογηθούν. Όμως μπορεί τα γεωμετρικά όργανα να φανούν χρήσιμα σε κάποιους, όταν εργάζονται στο πρόχειρό τους. Όσοι μαθητές επιθυμούν μπορούν να έχουν μαζί τους την κασετίνα τους.

Αίτηση συμμετοχής –συνδρομή:

Κάθε μαθητής που θα λάβει μέρος στο διαγωνισμό, πρέπει να αποστείλει ηλεκτρονικά συμπληρωμένη την αίτηση - δήλωση συμμετοχής και να καταβάλει το ποσό των 12,50€. Η δήλωση συμμετοχής, που ακολουθεί παρακάτω, μπορεί να συμπληρωθεί και να αποσταλεί πατώντας «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».

Πληρωμή: H συμμετοχή στον διαγωνισμό κοστίζει 12,50 ευρώ, ποσό που καλύπτει οργανωτικά έξοδα, καθώς και διάφορα εκπαιδευτικά δώρα που λαμβάνει κάθε συμμετέχων μαθητής (ανεξάρτητα από την επίδοσή του στο διαγωνισμό) και άλλο εκπαιδευτικό υλικό (βιβλίο με τα θέματα του διαγωνισμού και τις λύσεις τους, άρθρα, γρίφοι μαθηματικοί κλπ.), η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει το ποσό της συνδρομής. Για να επικυρωθεί η αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό θα πρέπει άμεσα να κατατεθεί το ποσό των 12,50 ευρώ στον παρακάτω λογαριασμό:

Εθνική Τράπεζα 866/516179-78
Δικαιούχος: Φίλιππος Λάμπρου
IBAN GR0201108660000086651617978

Οι καταθέτες θα πρέπει οπωσδήποτε ως αιτιολογία κατάθεσης να γράφουν το όνομα του συμμετέχοντα (του μαθητή που θα πάρει μέρος και όχι του καταθέτη) και την ένδειξη "Kangaroo" από την αίτηση.

Αίτηση Συμμετοχής

 

    Επισύναψη αρχείου (σε pdf) της απόδειξης πληρωμής

    Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και την επεξεργασία των δεδομένων σας από τον ιστότοπο.

    Ελληνικα