Αγγλικά

Η διδασκαλία των Ξένων Γλωσσών Αγγλικών και Γαλλικών ή Γερμανικών έχει προτεραιότητα στα Εκπαιδευτήριά μας. Η προσπάθειά μας, από το Νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, είναι στη γλωσσική επάρκεια, στην ικανότητα επικοινωνίας και στην εξοικείωση με στοιχεία πολιτιστικά και πολιτισμικά. Η κατάλληλη προετοιμασία των μαθητών με βιβλία, Cds, videos, φυλλάδια,διαδραστικούς πίνακες ώστε η μάθηση να επιτυγχάνεται από επικοινωνιακή προσέγγιση και ευχάριστο κλίμα.Στόχος είναι τα στάδια εκμάθησης να πιστοποιηθούν με τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις γλωσσομάθειας, για την απόκτηση όλων των διπλωμάτων του Πανεπιστημίου Cambridge σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο.

Οι εξετάσεις Αγγλικών για μικρούς μαθητές επιβραβεύουν τις προσπάθειες των παιδιών να μάθουν Αγγλικά, με απώτερο στόχο να τα εξοικειώσουν με την εκμάθηση της ξένης γλώσσας και την ιδέα των εξετάσεων. Οι εξετάσεις έχουν σχεδιαστεί με τρόπο, ώστε να αποτελούν μια θετική εμπειρία, τόσο εκμάθησης, όσο και ήπιων αλλά συστηματικών εξετάσεων. Καλύπτουν τις τέσσερις γλωσσικές ικανότητες - ακρόαση, ομιλία, ανάγνωση, και γραφή - με έμφαση στην ικανότητα ομιλίας και ακρόασης.

Τα Εκπαιδευτήριά μας λειτουργούν ως πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο του British Council για τις εξετάσεις των Young Learners English Test (Starters-Movers-Flyers) στο Δημοτικό Σχολείο.

Η επιτυχία της διδασκαλίας των Ξένων Γλωσσών στηρίζεται στην κατάταξη των μαθητών σε διαφορετικά τμήματα με βάση το επίπεδο των γνώσεών τους.

Το Δημοτικό Σχολείο ,το Γυμνάσιο και το Λύκειο σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο, και με το University of Cambridge ESOL examinations διοργανώνει κάθε χρόνο γραπτές εξετάσεις Αγγλικών για τα επίπεδα KET (Key English Test), που είναι το πρώτο επίπεδο γλωσσομάθειας και το PET (Preliminary English Test), που απευθύνεται σε ανώτερο μαθησιακό επίπεδο και προηγείται του First Certificate in English F.C.E (Lower) Certificate in Advanced English C.A.E και Certificate of Proficiency in English C.P.E.

Στα επίπεδα εξετάζεται η ικανότητα του μαθητή να παράγει γραπτό λόγο, να κατανοεί γραπτά κείμενα, να εξετάζεται ακουστικά, να λύνει γραμματικές ασκήσεις και να παράγει προφορικό λόγο. Το Σχολείο μας συμμετέχει στις εν λόγω εξετάσεις που διεξάγονται στο Βρετανικό Συμβούλιο, για να κατοχυρώσουν οι μαθητές τα πτυχία αναγνώρισης της Αγγλικής γλώσσας.

Κάθε καλοκαίρι, διοργανώνονται Εκπαιδευτικά ταξίδια σε καλοκαιρινά Kολλέγια ή Πανεπιστήμια στην Αγγλία, με κύριο στόχο τη μεγαλύτερη πρόοδο στην ξένη Γλώσσα, τη δημιουργική έκφραση, την πνευματική τους ανάπτυξη, την εξοικείωση των μαθητών με τον πολιτισμό της Αγγλίας, την ψυχαγωγία, τη διασκέδαση, τα Σπορ με ποικιλία αθλητικών δραστηριοτήτων, την Τέχνη, το Χορό, τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, Εκπαιδευτικές Εκδρομές, την ευκαιρία να συναναστραφούν με μαθητές άλλων εθνικοτήτων, κάτι που δημιουργεί μια θαυμάσια ανταλλαγή ιδεών, ενισχύοντας τη γνώση, την επιτυχία και την αυτοπεποίθηση τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Οι μαθητές μαθαίνουν να είναι ανεξάρτητα κοινωνικά και υπεύθυνα άτομα. Τα Εκπαιδευτικά ταξίδια είναι σχεδιασμένα, ώστε να ανταποκρίνονται στις ξεχωριστές ανάγκες του κάθε μαθητή με το σεβασμό και την ευαισθησία που του αξίζει.


Τα νέα των Aγγλικών


March 12, 2023

Απονομές Διακρίσεων.

February 13, 2023

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη διαπρέπουν για άλλη μια φορά στις εξετάσεις των Αγγλικών Πτυχίων!!!

July 27, 2022

Εξαιρετικές επιδόσεις και στις εξετάσεις Αγγλικής γλώσσας του Πανεπιστημίου Cambridge!!!

July 16, 2022

Κέμπριτζ–Λονδίνο–Παρίσι:Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη για άλλη μια φορά σε ένα ταξίδι γνώσης και απόλαυσης!

July 15, 2022

Άριστες οι επιδόσεις των μαθητών μας στις εξετάσεις της Αγγλικής γλώσσας του Πανεπιστημίου Michigan!

December 16, 2021

Απονομή Πιστοποιητικών της Αγγλικής γλώσσας των Πανεπιστήμιων CAMBRIDGE & MICHIGAN

December 4, 2021

Διεθνής Διαγωνισμός Ορθογραφίας Αγγλικών με φιλανθρωπικό χαρακτήρα!

September 17, 2021

Aπονομή των μαθητών μας για την πρωτιά τους στους 4ους διασχολικούς αγώνες Ρητορικής στην Aγγλική γλώσσα.

August 13, 2021

Mε Εξαιρετικές επιδόσεις οι μαθητές μας στις εξετάσεις της Αγγλικής γλώσσας των Πανεπιστήμιων Cambridge & Michigan!

May 28, 2021

1η και 3η θέση στα Λύκεια και 1η θέση στα Γυμνάσια κατέκτησαν οι ομάδες μας στους «4ους Διασχολικούς Αγώνες Ρητορικής στην Αγγλική Γλώσσα».

February 9, 2021

Απονομή Πιστοποιητικών Αγγλικής Γλώσσας Cambridge και Michigan.

August 23, 2020

Eξαιρετικές οι επιδόσεις των μαθητών μας στις εξετάσεις της Αγγλικής γλώσσας των Πανεπιστήμιων Cambridge & Michigan!

June 4, 2020

Απονομή των μαθητών μας για τις επιτυχίες τους στις εξετάσεις Αγγλικών του Πανεπιστημίου MICHIGAN.

February 24, 2020

Συγχαρητήρια για τις επιδόσεις των μαθητών μας στις εξετάσεις Aγγλικών των Πανεπιστήμιων Michigan και Cambridge!

July 26, 2019

Με εξαιρετικές επιδόσεις οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας στις εξετάσεις των Πανεπιστημίων CAMBRIDGE και MICHIGAN!

July 18, 2019

Δυναμική παρουσία των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη στο Leicester University και στο Λονδίνο.