Διαγωνισμός Μαθηματικών Ικανοτήτων ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ 2023.

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, συμμετέχουν στον Διαγωνισμό Μαθηματικών Ικανοτήτων ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ως επίσημο Εξεταστικό  Κέντρο. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023.

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά καλλιεργούν τη σκέψη, φέρνουν πνευματική ικανοποίηση και δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από τη Β΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ τάξη από το Γυμνάσιο. Τα θέματα, στα οποία διαγωνίζονται, δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια, για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.

Ο μαθητής ή η μαθήτρια θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του ένα ψηφιακό μέσον (pc, laptop,tablet κ.ά.) το οποίο θα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένη ώρα θα εισέλθει σε ένα διαμορφωμένο ψηφιακό περιβάλλον χρησιμοποιώντας έναν μοναδικό κωδικό, που μετά την εγγραφή του θα σταλεί  στο email του μαθητή. Θα έχει ορισμένο χρόνο να απαντήσει στις 25 ερωτήσεις του διαγωνισμού, ενώ μόλις ο χρόνος εξαντληθεί, θα σταματά η δυνατότητα να απαντά σε ερωτήσεις.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στις Γραμματείες και στα τηλέφωνα των Εκπαιδευτηρίων μας: 2310.673-565, 2310.673-030, 2310.692940 και 2310.692941.

Ενδεικτικά θέματα Προετοιμασίας για  Β΄Δημοτικού.

Ενδεικτικά θέματα Προετοιμασίας για  Γ΄- Δ΄ Δημοτικού.

Ενδεικτικά θέματα Προετοιμασίας για  Ε΄- Στ΄ Δημοτικού.  

Ενδεικτικά θέματα Προετοιμασίας για  Α΄ Γυμνασίου.

Ενδεικτικά θέματα Προετοιμασίας για  Β΄ Γυμνασίου .

Ενδεικτικά θέματα Προετοιμασίας για  Γ΄ Γυμνασίου

Οδηγίες για τη διεξαγωγή του Μαθηματικού Διαγωνισμού Ικανοτήτων "Πυθαγόρας" 2023

 Οι  ώρες εξέτασης το Σάββατο 11  Μαρτίου  2023 είναι οι παρακάτω: 

10.00 – 11.30  Τάξεις Ε΄,  ΣΤ  Δημοτικού

12.00 – 13.30  Τάξη Β΄  Δημοτικού

14.00 – 15.30  Τάξεις Γ΄,  Δ΄ Δημοτικού

16.00 – 17.30  Τάξεις Α΄,  Β΄,  Γ΄  Γυμνασίου

Στην πλατφόρμα του διαγωνισμού μπορείτε να εισέλθετε με τους εξής τρόπους :

Α. Πληκτρολογώντας σε κάποια μηχανή αναζήτησης (Google, Chrome, Firefox κλπ) το εξής: pythagoras.hms.gr

Β. Από το link των οδηγιών που σας έχουν σταλεί και που μπορείτε να βρείτε στον εξής σύνδεσμο (σύνδεσμος)

ακολούθως επιλέγετε την τάξη σας και με τους κωδικούς σας εισέρχεσθε στο περιβάλλον του διαγωνισμού.

Σας συστήνουμε να έχετε αποθηκεύσει το αρχείο με τις οδηγίες στην επιφάνεια εργασίας του προσωπικού σας υπολογιστή και να έχετε σημειώσει το απευθείας Link της πλατφόρμας https://pythagoras.hms.gr  η οποία και είναι πάντα διαθέσιμη.

Μετά το τέλος της εξέτασης του Σαββάτου 11 Μαρτίου, οι μαθητές θα δουν την βαθμολογία τους αλλά δεν θα έχουν την δυνατότητα προβολής των σωστών και λανθασμένων απαντήσεών τους. Η δυνατότητα αυτή θα ενεργοποιηθεί από την Κυριακή 12 Μαρτίου το μεσημέρι και έπειτα.

 Οι βεβαιώσεις συμμετοχής στις εξετάσεις θα παράγονται από το σύστημα την επομένη των εξετάσεων και μπορείτε να κατεβάσετε είτε απλή βεβαίωση συμμετοχής είτε βεβαίωση συμμετοχής στην οποία αναφέρεται και η βαθμολογία, είτε και τα 2 είδη των βεβαιώσεων. Θα κάνετε και πάλι είσοδο στην πλατφόρμα και θα κατεβάσετε την βεβαίωση που επιθυμείτε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!