Όλοι μαζί Μπορούμε !

Στα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη εδώ και 70 χρόνια προσπαθούμε και φροντίζουμε να προάγουμε πολύπλευρη και ουσιαστική μόρφωση. Πιστεύουμε ότι το μέλλον δεν το αναζητάς αλλά το δημιουργείς, ιδιαίτερα στην εποχή μας.

 Με την έναρξη των δια ζώσης μαθημάτων εκπονήσαμε πολύπλευρα διαθεματικά σχέδια δράσεων για την καλλιέργεια, την ενδυνάμωση και την προαγωγή κοινωνικών δεξιοτήτων. Δεξιοτήτων που η καραντίνα και η εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση στέρησε από τους μαθητές και μαθήτριες μας. Εργαστήκαμε για να καλλιεργήσουμε κοινωνική συνοχή, να αμβλύνουμε ανισότητες, να ενδυναμώσουμε τους δεσμούς στη σχολική μας κοινότητα και με την κοινωνία μας. Μέσα από τις δράσεις μας στοχεύσαμε να αναδιαμορφώσουμε το κοινωνικό προφίλ των μαθητών μας και να το εναρμονίσουμε με την πραγματική ζωή πέρα από τις ηλεκτρονικές εφαρμογές, τα εικονίδια και τις κινούμενες εικόνες των εφαρμογών αυτών. Κινητοποιήσαμε τις ψυχικές δυνάμεις τους και αναδείξαμε την ενσυναίσθηση ως πρωταρχικό στόχο στην μετα-πανδημία εποχή που ανατέλλει.

Όλη αυτή η δράση μετουσιώθηκε σε Προσφορά Αγάπης. Μικροί και μεγάλοι μαθητές και μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων μας πρόσφεραν από το ελάχιστο της ανακύκλωσης καπακιών και την αξία  ενός σάντουιτς δημιουργήθηκε το μέγιστο. Χάρη στις προσφορές όλων των παιδιών μας και των οικογενειών τους μπορέσαμε να δωρίσουμε από νοσοκομειακά κρεβάτια και καινούρια σύγχρονα ιατρικά εργαλεία ως και το πιο απλό, το πιο καθημερινό αναγκαίο κουτί γάλακτος.

Αποδέκτες της Προσφοράς Αγάπης και Αλληλεγγύης τα ιδρύματα χρόνιων παθήσεων «Άγιος Παντελεήμονας», το Δημοτικό Βρεφοκομείο «Ο Άγιος Στυλιανός», το ορφανοτροφείο Θηλέων «Μέλισσα», το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό», το «Χαμόγελο του παιδιού», ο  Σύλλογος «ΣΥΖΩΗ», το Παιδοογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» και φυσικά τα παιδιά, οι Γονείς και οι Εκπαιδευτικοί των Εκπαιδευτηρίων μας! Γιατί «άλλη χαρά δεν είναι μεγαλύτερη από τη χαρά να δίνεις».

Όλοι εμείς, στα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη θέλουμε να ευχαριστήσουμε ολόθερμα τα παιδιά μας και τους γονείς μας που υποστήριξαν με κάθε τρόπο όλη αυτή τη δράση, αποδεικνύοντας ότι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο , ομορφότερο, υγιέστερο και ευτυχισμένο μέλλον.

Σας ευχόμαστε από καρδιάς Χρόνια Πολλά! Καλά Χριστούγεννα και ευτυχές το Νέο Έτος!

Δείτε τι έγραψαν για εμάς:

https://www.grtimes.gr/ellada/kkppkm-sygkinitiki-dorea-exoplismoy-apo-mathites

https://www.agios-stylianos.gr/info/announcements/item/279-efxaristiria-epistoli

Ελληνικα