Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη στο Σισμανόγλειο Μέγαρο και στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης!

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποίησαν στις 04/09/2021 ο κ. Αθ. Φρυγανιώτης με τη Θεολόγο του Σχολείου μας, κ. Ε. Τσιρέλη, στο πλαίσιο της φιλοξενίας στο Σισμανόγλειο Mέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στην Πόλη έργων των μαθητών μας στην έκθεση «Η Φύση στην Τέχνη. Το παράδειγμα ενός Βυζαντινού χειρόγραφου» με το χειρόγραφο της Βοτανικής του Διοσκουρίδη, της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας. Η έκθεση -που μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη από τη Μονή Βλατάδων όπου οι μαθητές μας βραβεύτηκαν για την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής δράσης στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας με το ΠΙΠΜ- εγκαινιάστηκε από τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη το απόγευμα του Σαββάτου σε κλειστό κύκλο 30 προσκεκλημένων.

Ο κος Φρυγανιώτης προσέφερε δώρα στην ΑΘΠ κ. Κ. Βαρθολομαίο και συνομίλησαν για το έργο που εκπονήθηκε. Ο Παναγιώτατος συνεχάρη την όλη δράση τονίζοντας τον ζωτικό ρόλο της εκπαίδευσης στην περιβαλλοντική συνείδηση των μελλοντικών πολιτών του κόσμου.

Η Θεολόγος του Σχολείου μας κα Τσιρέλη, την Κυριακή 05/09, πραγματοποίησε εισήγηση στο ευρωπαϊκό forum "Ecumenical Initiative for the protection of the environment and culture", με τίτλο "Ο άνθρωπος στον Κήπο". Η Βίβλος και τα χειρόγραφα ως μια διαθεματική εκπαιδευτική προσέγγιση στην περιβαλλοντική αγωγή. (δείτε το βίντεο της ομιλίας https://youtu.be/tN6-4TcD9iU ) Η ομιλία περιλάμβανε τα στάδια της εκπαιδευτικής δράσης που εκπονήθηκε με την ομάδα των 18 μαθητών της Α’ Γυμνασίου καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς 2020-20201.

Συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ήταν οι μαθητές: Αγγελίδου Α., Αρκούδης Δ., Βιλδέρη Θ., Γαλάνη Ε., Γκουλέτσα Μ., Δράκου Κ., Ιασωνίδου Β., Καβαλιέρου Α., Καρβουνίδου Μ., Κουράκη Α., Μισαηλίδου Α., Μιχαηλίδου Κ., Πατρίδου Ε., Ράπτη Δ., Σπυριδοπούλου Η., Τζίκα Α., Τουτουνζή Β. και Τσουμάνη Γ.

Τη Δευτέρα 06/09, οι συντελεστές του forum  συνάντησαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου συνομίλησαν και πήραν την ευλογία του.

Η πρώτη εκπαιδευτική δράση «Ψηφιοποίηση Χειρογράφων. Το Ταξίδι της Γραφής» στο πλαίσιο της μόνιμης συνεργασίας του Σχολείου μας με το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Τσιρέλη, ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία, με μεγάλες τιμές και πολλή ικανοποίηση.

ΜΠΡΑΒΟ στους 18 μαθητές μας που δούλεψαν με τόση ποιότητα και συνέπεια!

Θυμηθείτε εδώ τα στάδια της δράσης των μαθητών μας:

1η φάση: https://www.fryganiotis.gr/2021/03/19/mathites-mas-diasozoyn-archaia-cheirografa-se-synergasia-me-to-patriarchiko-idryma-paterikon-meleton/

2η και 3η φάση: https://www.fryganiotis.gr/2021/06/01/theologia-perivallon-politismos/

Βράβευση: https://www.fryganiotis.gr/2021/06/24/ta-ekpaideytiria-fryganioti-vraveyontai-apo-to-patriarchiko-idryma-paterikon-meleton/