Από πού είσαι, ποταμάκι;

Mε πολύ ενθουσιασμό και μεγάλη προσοχή, τα παιδιά των μικρών μας Νηπίων, παρακολούθησαν μια σειρά δραστηριοτήτων με θέμα: το ΝΕΡΟ και την καταλυτική σημασία του για την ύπαρξη της ζωής στον πλανήτη μας.

Μέσα από έντυπο και ψηφιακό υλικό, πειράματα, έργα της παιδικής λογοτεχνίας, θεατρικό παιχνίδι, τραγούδι, ακολούθησαν τις πολύτιμες σταγόνες στο αέναο ταξίδι τους.

Είχαν τη δυνατότητα να κατανοήσουν την αξία του νερού για όλους μας αλλά και την ανάγκη σωστής διαχείρισής του, για να συνεχίσει να υπάρχει και να αποφύγουμε την καταστροφική λειψυδρία.

Τα παιδιά μας πλούτισαν το λεξιλόγιό τους με καινούργιες λέξεις, γνώρισαν φυσικά φαινόμενα όπως η εξάτμιση, η αστραπή, η βροντή.. Διασκέδασαν μαθαίνοντας στοιχεία της λαϊκής μας παράδοσης (το αμίλητο νερό), τραγούδησαν τραγούδια και άκουσαν παραμύθια με το ίδιο θέμα.

Μέσα από όλες αυτές τις δραστηριότητες, είχαν  την ευκαιρία να προβληματιστούν, να εκφραστούν, να ανακαλύψουν και να διευρύνουν τη σκέψη τους.  Γεμάτοι όρεξη και ενθουσιασμό περιμένουμε την επόμενη θεματική μας ενότητα, για να συνεχίσουμε το συναρπαστικό μας ταξίδι!! Ακολουθήστε μας!!