Την υψηλότερη βαθμολογία και 1ο και 3ο βραβείο καλύτερων ομιλητών τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη στους 3ους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης «Μαθητές Αγορητές».

Την υψηλότερη βαθμολογία κατέκτησε η μια από τις τρεις ομάδες Επιχειρηματολογίας των Εκπαιδευτηρίων μας καθώς και δύο βραβεία 1ου και 3ου καλύτερου ομιλητή στους 3ους Πανελλήνιους Μαθητικούς αγώνες Ρητορικής Τέχνης «Μαθητές Αγορητές» που διεξήχθησαν το Σάββατο και την Κυριακή 7 και 8 Μαρτίου με τη συμμετοχή μαθητών από την Ελλάδα και την Κύπρο. Πρόκειται για αγώνες Eπιχειρηματολογίας στην Eλληνική γλώσσα, οι οποίοι απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Οι τρεις ομάδες του Ομίλου Ρητορικής Τέχνης των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη αντιπροσώπευσαν επάξια το σχολείο και συνέχισαν την επιτυχή πορεία τους, αφού μετά από τέσσερις γύρους αγώνων απέσπασαν υψηλές βαθμολογίες από το σώμα των κριτών αλλά και θερμά συγχαρητήρια από τους παρευρισκόμενους. Την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα του Γυμνασίου με την ονομασία: «Έγκριτοι», αποτελούμενη από τους Βασιλειάδου Μ., Ιασωνίδου Δ., Τόττα Α., Τσιάντας Χ. και Φλωρίδου Μ. Οι άλλες δύο ομάδες ήταν: «Οι επικριτές του λόγου» (Αναγνωστοπούλου Κ., Αναγνωστοπούλου Μ., Βασιλειάδου Α., Μήτρακα Ι., Παλάσκα Α.) και «Οι πρωτόπειροι» (Καραμπέρη Ε., Μακάκας Ι., Μοσχόπουλος Α., Φλαμουρίδου Δ., Χρυσοστομάκη Ε.).

Ο μαθητής Τσιάντας Χ. βραβεύτηκε στο τέλος της εκδήλωση ως ο 1ος καλύτερος ομιλητής Γυμνασίων και η μαθήτρια Βασιλειάδου Α. ως η 3η καλύτερη ομιλήτρια Γυμνασίων.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Όμιλος Ρητορικής Φρυγανιώτη δραστηριοποιείται ακατάπαυστα εδώ και δεκαέξι χρόνια με την καθοδήγηση της καθηγήτριας κ.κ. Ε. Καρατζιούλα, συμμετέχοντας σε Πανελλήνιους Αγώνες Ρητορικής Τέχνης Γυμνασίων και Λυκείων, έχοντας πολλές Πανελλήνιες και Τοπικές διακρίσεις στο ενεργητικό του.

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη και φέτος στηρίζουν έμπρακτα το θεσμό της Ρητορικής, συνδιοργανώνοντας τους 5ους Περιφερειακούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας Λυκείων Κεντρικής Μακεδονίας μαζί με το 1ο ΓΕ.Λ. Συκεών, το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το ΓΕ.Λ. Αγ. Αθανασίου που θα πραγματοποιηθούν στις 28 Μαρτίου, στο 1ο ΓΕ.Λ. Συκεών. Επίσης συνδιοργανώνουν και τους 3ους Περιφερειακούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας Γυμνασίων Κεντρικής Μακεδονίας με το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που θα πραγματοποιηθούν στις 4 Απριλίου, στο 4ο Γυμνάσιο Νεάπολης.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές μας ολόψυχα καλή πρόοδο και πάντα επιτυχίες!!!