Στους Πανελλήνιους Τελικούς του διαγωνισμού των Εικονικών δικών «Πρωταγόρας» οι ομάδες «Λαλίστατοι» και «Lex».

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη συμμετείχαν στoυς ημιτελικούς των 2ων Πανελληνίων Διασχολικών Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας» που διεξήχθησαν το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 με τις ακόλουθες ομάδες:

  «Λαλίστατοι» αποτελούμενη από τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου: Βασιλειάδου Μ.-Θ. ,Ιασωνίδου Δ., Τόττα Α.-Μ., Τσιάντας Χ. και Φλωρίδου Μ.

   «De jure» αποτελούμενη από τους μαθητές της α΄Λυκείου: Γιαλαμά Ε., Καραμάνη Ε., Κουταβά Ν., Πολυχρόνη Β. και Χαλαμπάκη Κ.

   «Lex» αποτελούμενη από τους μαθητές της β΄ και γ΄ Λυκείου: Αλεξοπούλου Ά.-Μ., Καραγιαννίδη Ζ., Παπαδόπουλο Η., Σαργιαννίδη Σ.-Ν. και Τσιτλακίδη Ν.

 Οι ομάδες «Λαλίστατοι» και «Lex» προκρίθηκαν στην τελική φάση που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 07 & 08 Μαρτίου 2020 στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα, ενώ και η ομάδα «De jure» απέσπασε επαινετικά σχόλια από το προεδρείο για τη συνολική της επιχειρηματολογία κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Στους συμμετέχοντες μαθητές Πολυχρόνη Β., Τσιτλακίδη Ν. και Τσιάντα Χ. αποδόθηκε εύφημος μνεία για τη δεινή τους ρητορική ικανότητα ως δυνητικούς δικηγόρους και στη Φλωρίδου Μ. εύφημος μνεία για τη δεινή τους ρητορική ικανότητα ως μάρτυρα.

Οι Εικονικές Δίκες “Πρωταγόρας” αποτελούν μία διαδραστική προσομοίωση Δικαστηρίου κατά την οποία οι συμμετέχοντες καλούνται να επιχειρηματολογήσουν σε ρόλο δικηγόρων και μαρτύρων, προσπαθώντας να πείσουν ένα άκρως απαιτητικό Προεδρείο για το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Η θεματολογία των εικονικών δικών αντλείται από πραγματικές υποθέσεις που απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη ανά τον κόσμο και αποφαίνονται για ζητήματα που διχάζουν την κοινή γνώμη – όπως η θανατική ποινή, ο περιορισμός του διαδικτύου, η ευθανασία.

Οι μαθητές – υπό την καθοδήγηση των καθηγητών Ε. Καρατζιούλα., Σ. Ντούρου και Θ. Τσιόγκα - συμμετείχαν στο πρόγραμμα αυτό και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο της Δικαιοσύνης από μικρή ηλικία και να αλληλεπιδράσουν με αυτόν, να εξασκήσουν τη λογική τους, καθώς κλήθηκαν να σχηματίσουν την υπεράσπιση της θέσης τους και να εντοπίσουν τα λογικά λάθη της αντίπαλης ομάδας, να καλλιεργήσουν τις ρητορικές τους ικανότητες, να διευρύνουν τους ορίζοντες τους μέσα από τη συζήτηση ποικίλων θεμάτων και να καλλιεργήσουν το ομαδοσυνεργατικό πνεύμα.

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη στηρίζουν όλα τα προγράμματα που στοχεύουν στην ανάδειξη των δεξιοτήτων των μαθητών τους, συγχαίρουν  όλους του προαναφερόμενους συμμετέχοντες και εύχονται:

Καλή Επιτυχία στους διαγωνιζόμενους της τελικής φάσης!!!