Διαγωνισμός Μαθηματικών Ικανοτήτων ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ.

Ευχαριστούμε που επιλέξατε τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη ως επίσημο Εξεταστικό  Κέντρο του Διαγωνισμού Μαθηματικών Ικανοτήτων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ».  Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, και ώρα 09:00 π.μ., στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου-Λυκείου μας, περιοχή Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Οι μαθητές που θα λάβουν μέρος,  πρέπει να προσέλθουν στις 8:30 π.μ.. Η προσέλευση και αναχώρηση των μαθητών και μαθητριών στο εξεταστικό κέντρο, θα γίνει με την ευθύνη των Γονέων. Η διάρκεια της εξέτασης είναι 1 ώρα και 30 λεπτά.

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά καλλιεργούν την σκέψη, φέρνουν πνευματική ικανοποίηση και δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από την Β΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Γυμνασίου. Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια, για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης οι μαθητές χρειάζεται να έχουν μαζί τους ένα μολύβι ή στυλό με το οποίο θα σημειώνει τις απαντήσεις του στο ΦΥΛΛΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ που θα του δοθεί και μία σβήστρα.  Στις απαντήσεις δεν επιτρέπεται η χρήση διορθωτικού, γι' αυτό καλό είναι να σημειώνουν την απάντηση που θεωρούν σωστή μόνο αφού είναι εντελώς βέβαιοι. . Όσοι μαθητές επιθυμούν μπορούν να έχουν μαζί τους την κασετίνα τους.

Περισσότερες πληροφορίες στις Γραμματείες και στα τηλέφωνα των Εκπαιδευτηρίων: 2310.673-565, 2310.673-030,2310.692940.

ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ σε όλους τους Συμμετέχοντες!