Τιμή στον αντιστασιακό αγώνα των Ελλήνων!

Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε  ο σχολικός εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 για τους μαθητές του Γυμνασίου – Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, στην αίθουσα Θεάτρου και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Σχολείου μας. Η σχολική γιορτή ήταν αφιερωμένη στον αντιστασιακό αγώνα των ελληνικών ανταρτικών οργανώσεων εναντίον των κατακτητών για την απελευθέρωση της χώρας. Μέσα από μαρτυρίες και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό καταδείχθηκε η σημασία της Εθνικής Αντίστασης σε ηθικό και επιχειρησιακό επίπεδο.

Ακολούθησε θεατρική διασκευή από τον “ Μικρό Ήρωα”, το  περιοδικό που κυκλοφόρησε στη χώρα μας  μεταξύ 1953 και 1968, στη σκηνή του θεάτρου από μαθητές του Σχολείου μας. Τα παιδιά επάξια καταχειροκροτήθηκαν από τους καθηγητές και τους συμμαθητές τους!

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων κ. Α. Φρυγανιώτης όρισε τον σημαιοφόρο και τους παραστάτες του Σχολείου μας, ενώ απένειμε τιμητικούς επαίνους και βραβεία  στους μαθητές και στις μαθήτριες που διέπρεψαν με τη συμμετοχή και τη διάκρισή τους σε διαγωνισμούς και άλλες σχολικές δράσεις.

Ελληνικα