Δημοτικού

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη με στόχο πάντα την πνευματική, κοινωνική και πολιτιστική καλλιέργεια, διοργανώνουν και συμμετέχουν σε επιλεγμένες εκδηλώσεις, μουσικές παραστάσεις, επισκέψεις σε μουσεία, αίθουσες τέχνης, αρχαιολογικούς χώρους, για να διευρύνουν την παιδεία των μαθητών, μέσα από ομαδικές εργασίες και τη βιωματική εμπειρία.

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη με στόχο πάντα την πνευματική, κοινωνική και πολιτιστική καλλιέργεια, διοργανώνουν και συμμετέχουν σε επιλεγμένες εκδηλώσεις, μουσικές παραστάσεις, επισκέψεις σε μουσεία, αίθουσες τέχνης, αρχαιολογικούς χώρους, για να διευρύνουν την παιδεία των μαθητών, μέσα από ομαδικές εργασίες και τη βιωματική εμπειρία.
Οι δραστηριότητες αυτές αξιοποιούν τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα των μαθητών, αναπτύσσουν την ομαδικότητα, τη συνεργασία.

Διαμορφώνουν ολοκληρωμένες και ευαισθητοποιημένες προσωπικότητες, που συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία και σέβονται την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού ευαισθητοποιήθηκαν και προσπάθησαν να προσφέρουν την αγάπη τους, το χαμόγελό τους και τη βοήθειά τους με ένα χρηματικό ποσό για τα παιδιά του Αγίου Στυλιανού, που έχουν ανάγκη τη συμπαράσταση όλων μας.

Οι στόχοι ενός σωστού σχολείου δεν είναι μόνο εκπαιδευτικοί αλλά και κοινωνικοί.

Όλοι οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη συγκέντρωσαν νοσηλευτικό υλικό, ρουχισμό, τρόφιμα ενισχύοντας με το δικό τους τρόπο το έργο της φιλανθρωπικής οργάνωσης Των Γιατρών του Κόσμου.

 

 

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη στηρίζουν το ΕΡΓΟ της ActionAid.
Η ActionAid είναι ένας διεθνής αναπτυξιακός οργανισμός, που από το 1972 συνεργάζεται με τους κατοίκους των φτωχότερων χωρών του κόσμου, για την εξάλειψη της φτώχειας και των βαθύτερων αιτίων που την προκαλούν.
Το όραμα της ActionAid είναι ένας κόσμος, όπου κάθε άνθρωπος θα ζει με αξιοπρέπεια και θα απολαμβάνει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό, όμως, θα μπορέσει να γίνει πραγματικότητα, μόνο μέσα από έργα και δράσεις μακροχρόνιας υποστήριξης των ανθρώπων, που ζουν στις πιο φτωχές χώρες του κόσμου, ώστε να εξασφαλίσουν μόνιμες βελτιώσεις στην ποιότητα της ζωής τους.

Όραμά μας είναι η δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Πιστεύουμε ότι η απόλυτη ένδεια είναι εφικτό να μειωθεί μέσω της συντονισμένης δράσης. Μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, προσφέροντας ελπίδα για μία καλύτερη Ζωή σε φτωχούς ανθρώπους και κυρίως παιδιά του αναπτυσσόμενου κόσμου.


Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά με παρουσιάσεις και εργασίες δίνοντας σημασία σε όλες τις παγκόσμιες ημέρες. Η Αποστολή μας είναι γεμάτη προκλήσεις. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα Σχολείο, το οποίο να ταιράζει στα παιδιά του Σήμερα και στον κόσμο του Αύριο.

Το πιο πολυδιαβασμένο έπος όλων των εποχών μας έφερε σε επαφή με έναν από τους γοητευτικότερους μύθους της ανθρωπότητας και μας εξοικείωσε με τη θεατρική γλώσσα του Ομήρου.

Tη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Xριστουγεννιάτικη γιορτή του Δημοτικού, στην Αίθουσα Θεάτρου και Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου μας.

Το Σχολείο μας οργάνωσε στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου μια γιορτή, τη γιορτή της Δημοκρατίας,  με την ομώνυμη παράσταση  «Η Γιορτή της Δημοκρατίας».

Ο Ειδικός Ορθοδοντικός κ. Σ. Καντός επισκέφθηκε το Σχολείο μας και πραγματοποίησε τον καθιερωμένο Ορθοδοντικό έλεγχο στους μαθητές μας.

Την Τρίτη  5/11/2015, η Στ΄ τάξη των Εκπαιδευτηρίων μας είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει Εκπαιδευτική - Πολιτιστική επίσκεψη στον «Βυζαντινό πλούτο» της Θεσσαλονίκης μας.

Tη Δευτέρα 02 Νοεμβρίου, οι μαθητές της Ε΄τάξης επισκέφτηκαν-ξεναγήθηκαν στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης και παρακολούθησαν το Εκπαιδευτικό του πρόγραμμα.

| Εγγραφές 1 έως 6 από 132 | Επόμενη » 12345 »|

Μοιραστειτε το