Πανελλήνια Διάκριση - Πανευρωπαϊκή Προβολή

Ως ένα από τα πέντε καλύτερα έργα του Πανελλήνιου Παιδικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής βραβεύτηκε το έργο της μαθήτριας Μπλιάμπτη Α. της Γ΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων μας.

Τον διαγωνισμό διοργάνωσε η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Υπουργείο Εξωτερικών με θέμα: «Η Ευρώπη αναλογίζεται το παρελθόν της και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον».

Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό  υποβλήθηκαν 600 έργα και διακρίθηκαν πανελλαδικώς 30 έργα, αφού αξιολογήθηκαν από οκταμελή επιτροπή καλλιτεχνικής αξιολόγησης της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, την Τρίτη 9 Μαΐου 2017, στην οποία βραβεύτηκε η μαθήτριά μας με το έργο της: «Η Διαχρονικότητα της Ευρώπης» στο κέντρο του οποίου παρουσιάζεται μια γυναικεία μορφή η οποία απεικονίζει την προσωποποίηση της Ευρώπης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το φόρεμά της όπου το πάνω μέρος του είναι εμπνευσμένο από την Ελληνική σημαία, ενώ το μεγαλόπρεπο κάτω μέρος του είναι μια συλλογή από τις σημαίες των χωρών που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το βλέμμα  της κεντρικής φιγούρας είναι στραμμένο στα αστέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η ίδια περιβάλλεται από τα μνημεία - σύμβολα των κρατών μελών της.

Το έργο της μαθήτριάς μας θα φιλοξενηθεί στην Έκθεση Ζωγραφικής που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, στην Αθήνα, και έπειτα θα ταξιδέψει σε χώρες της Ευρώπης, για να στείλει το αισιόδοξο μήνυμα της Ευρωπαϊκής ιδέας διεθνώς.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στη μαθήτριά μας!!! Καλό ταξίδι στο έργο της!!!

Μοιραστειτε το