Ημερίδες

Η συνεχής επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μας αποτελεί πρωταρχικό στόχο των Εκπαιδευτηρίων μας και επιτυγχάνεται μέσα από τη συμμετοχή τους σε Ημερίδες, Συνέδρια και Ερευνητικά Προγράμματα, που διοργανώνονται από το Σχολείο μας και απευθύνονται σε μαθητές, Γονείς αλλά και στον κάθε ενδιαφερόμενο.

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Διαδικτυακός Εκφοβισμός – Εθισμός στο Διαδίκτυο» στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας. Οι καθηγήτριες του Σχολείου κ.κ Μιτζάλη Μ, Παπαδοπούλου Ε. και Τζοτζουδάκη Δ. θα τοποθετηθούν επάνω σε θέματα Διαδικτυακού Εκφοβισμού και Καλών Τρόπων κατά τη χρήση Ιστοτόπων Κοινωνικής Δικτύωσης. Επίσημος προσκεκλημένος ο Δρ. Νταφούλης Βάιος Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων, Επιμελητής ΄ Ιπποκράτειου Γ.Ν.Θ. που μέσα από τις εμπειρίες του και από τα περιστατικά που αντιμετωπίζει καθημερινά, θα μας ενημερώσει για όλες τις διαστάσεις του θέματος ¨Εθισμός στο Διαδίκτυο¨.

Στις 27/4/2012 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Σχολείου μας διάλεξη με θέμα:«HPV-ΙΟΣ ΚΟΝΔΥΛΟΜΑΤΩΝ. ΠΡΟΛΗΨΗ, ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ, ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ». Ομιλήτριες ήταν η κ. Φουκά Α. διευθύντρια Μ/Γ κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας καθώς επίσης και η Βενιζέλου Δ, ειδικευόμενη στον ίδιο χώρο. Την εκδήλωση παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του Λυκείου μας.Υπεύθυνη Καθηγήτρια: κ. Παρισοπούλου Ε.

Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2013 (5η Φεβρουαρίου) και στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης της μαθητικής μας κοινότητας, διοργανώθηκε ημερίδα σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί το διαδίκτυο για τους εφήβους, με κεντρικό ομιλητή τον Υπαστυνόμο Α’ στα εγκληματολογικά εργαστήρια, κ. Βεργίδη και τις εκπαιδευτικούς κ. Μ. Μιτζάλη και Ε. Παπαδοπούλου.Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών των Εκπαιδευτηρίων μας, με στόχο την ουσιαστική προσφορά ενημέρωσης και επιμόρφωσης τόσο των μαθητών, όσο και των καθηγητών.Οι θεματικές ενότητες που αναλύθηκαν από τον κ. Βεργίδη, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της β΄ λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας, ήταν:Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης -Ηλεκτρονικό Έγκλημα-Παιδική πορνογραφία-Παιδική πορνογραφία-Παιδική πορνογραφία-Διαδικτυακός Εκφοβισμός - Cyber bullying-Εθισμός – Αυτοκτονίες-Προσωπικά δεδομένα.

Την Τρίτη, 02 – 04 – 2013, η Διεύθυνση, οι Εκπαιδευτικοί, οι Συνεργάτες  και οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη είχαν  την τιμή να φιλοξενήσουν την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ανηλίκων κ.Μαρία  Κωστίδου, στο Θέατρο των  Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη του ΓυμνασίουΛυκείου, η οποία παρείχε στους μαθητές γόνιμη και εποικοδομητική πληροφόρηση στα πλαίσια  του Εκπαιδευτικού Προγράμματος  με  θέμα:  « Πρόληψη  της Σχολικής Βίας  και  Εκφοβισμού  στα  Σχολεία ».

Για άλλη μια χρονιά το Σχολείο μας έλαβε μέρος στο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ελλάδα Καθαρή. Women in Europe for a common future". Μαθητική εκστρατεία για ένα Υγιές Περιβάλλον. Οι μαθητές Δημητριάδης Κ., Τσιομπλίκα Μ., Καραγιαννόπουλος Α., Φρυγανιώτη Χ., πραγματοποίησαν εργασίες σχετικά με την υγιεινή και την ασφάλεια στο περιβάλλον καθώς επίσης και την αναγνώριση και ταυτοποίηση των συστατικών που περιέχονται στα καλλυντικά. Υπεύθυνοι καθηγητές: κ. Δ.Κοτρόπουλος και κ. Ε.Παρισοπούλου.

Διαλέξεις για την εκλαΐκευση της σωματιδιακής φυσικής που διοργανώνει κάθε χρόνο το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, με σεμινάρια φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων με στόχο να κάνει γνωστό το έργο που γίνεται στο CERN στη Γενεύη, για τις νέες ανακαλύψεις και να δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εργαστηριακές ασκήσεις ταυτοποίησης και αναγνώρισης στοιχειωδών σωματιδίων.Συμμετέχοντες μαθητές: Φρυγανιώτη Χ.,Περτσινίδου Ε., Μπαλακέρας Ν., Ρωσσίδης Α., Δρακωνάκης Χ..Υπεύθυνος καθηγητής: κ. Ν. Λύσσας.

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη πήραν μέρος στο 12ο Μαθητικό Συνέδριο για το Περιβάλλον με θέμα: <<Σύνδρομο άρρωστου κτιρίου – Τοξικά>>. Σκοπός του συνεδρίου ήταν η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση και η συμμετοχή των νέων σε περιβαλλοντικά θέματα. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Goethe στις 10-03-2011.Συμμετέχοντες μαθητές: Ζούρου Α, Δεμουρτζίδης Κ, Δημητριάδης Σ, Δημητριάδης Χ, Μπογιατζόγλου Κ, Σπυράκου Μ.Υπεύθυνοι Καθηγητές:κ. Μισιρλής Ν, κ. Μιτζάλη Μ,κ. Παπαδοπούλου Ε.

Ο καθηγητής του Σχολείου μας κ. Δερμεντζόγλου Β Δρ. Θεολογίας, πραγματοποίησε ομιλία στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων θέατρο του Γυμνασίου – Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας ,με θέμα το «Άγιον Όρος». Στην ομιλία παρουσιάστηκε η ιστορία των είκοσι μονών καθώς επίσης και η πνευματική ζωή, όπως ξεκίνησε κατά το παρελθόν αλλά και όπως αναπτύσσεται μέχρι σήμερα στον ασκητικό αυτό τόπο της Ορθοδόξου Χριστιανοσύνης.

Διάλεξη για τους Τρεις Ιεράρχες από τον κ. Βασίλη Δερμεντζόγλου με θέμα : "Οι απόψεις του Μ.Βασιλείου για την αρετή των νέων και για τις θέσεις των Τριών Ιεραρχών απέναντι στον πλούτο και τη φτώχεια".

Ο πρώτος επαγγελματίας ιστορητής / αφηγητής για ενήλικες κ. Στέλιος Πελασγός επισκέφτηκε το σχολείο μας και μας αφηγήθηκε παραδοσιακά παραμύθια.

Διάλεξη  με θέμα : "Η Σινδόνη μια σιωπηλή μαρτυρία" από τον κ. Βασίλη Δερμεντζόγλου.

Διάλεξη του κ. Μάνου Κοντολέων για τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των εφήβων καθώς και για την έμπνευση της συγγραφής των βιβλίων του.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Στράτος Σημιτζής έδωσε διάλεξη με θέμα :"Ο τύπος χθές και σήμερα", όπου μίλησε για τα μέσα ενημέρωσης και το ρόλο της δημοσιογραφίας χθες και σήμερα. Παράλληλα έγινε η παρουσίαση του βιβλίου "Εμείς...".

Διάλεξη με θέμα "Προστασία και δικαιώματα των καταναλωτών" από τον κ. Ι. Σιδηρόπουλο διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή.

Η κ. Θ. Λειψιστινού φιλόλογος και μέλος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ελλήνιο, έδωσε διάλεξη με θέμα : "Η φυλή των Καλάς. Οι απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου".

Η κ. Λότη Πέτροβιτς - Ανδρουτσοπούλου σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ παρουσίασε το έργο της και συζήτησε με μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου.

Διάλεξη με θέμα : "Οι Άγιοι Τόποι". Ομιλητής ο κ. Β. Δερμεντζόγλου, θεολόγος. Οι Αγιοι Τόποι είναι οι συγκεκριμένοι ιεροί χώροι, οι συνδεδεμένοι με τα πρόσωπα και τα γεγονότα της Αγίας Γραφής.

Διάλεξη - συζήτηση με θέμα "Εφηβεία - Εκπαίδευση - Επάγγελμα - Σταδιοδρομία" με τη βοήθεια του επί σειρά ετών επιστημονικού συνεργάτη του σχολείου μας, σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού κ. Κ.Πετρόπουλο και τον κ. Λ.Πολιτίδη ψυχολόγου, ειδικευμένου στα προβλήματα της εφηβείας.

1η Ημερίδα "Μαθηματικά και Εκπαίδευση " 1ο Θέμα :Το προφιλ του  μαθητή του υποψήφιου για το μαθηματικό τμήμα '' Καθηγητής Π. Μωυσιάδης, Πρόεδρος του Μαθηματικού τμήματος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ.

2ο Θέμα"Διεύρυνση και λύση της πλήρους τριτοβάθμιας εξίσωσης (μια νέα προσέγγιση)". Εισηγητής ο κ. Ανδρέας Πετράκης, καθηγητής του τμήματος Θετικών Επιστημών του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας.

3ο Θέμα"Μαθηματική απόδειξη και πανελλαδικές εξετάσεις". Εισηγητής ο Δρ. κ.Ι.Θωμαϊδης, Σύμβουλος Μαθηματικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ημερίδα με θέμα "Χρήση και κατάχτηση του διαδικτύου". Ομιλητές : η Δρ. κ. Τ.Κυριακίδη Πρόεδρος της Ελληνικής Καταναλωτικής Οργάνωσης (Ε.Κ.Α.Τ.Ο). Ο Δρ. κ. Γ. Νούσκαλης Δικηγόρος. Ο κ. Ι.Μπόγδης Διευθυντής του περιοδικού "CHIP" και ο εκπρόσωπος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Υπαστυνόμος κ. Παπαντωνίου Α.

Διάλεξη με θέμα "Ορθοδοξία και εξελικτική βιολογία στον άνθρωπο". Ομιλητές ο κ. Δ.Κοτρόπουλος, Βιολόγος και ο κ. Β.Δερμεντζόγλου, Θεολόγος.

Διάλεξη με θέμα: Εκπαίδευση - Επάγγελμα - Σταδιοδρομία. Σύγχρονες τάσεις - Αριστον Τεστ. Εισηγητής ο κ. Κ. Πετρόπουλος, Μαθηματικός επί θεμάτων επαγγελματικού προσανατολισμού.

Το Σχολείο μας συμμετείχε στο 11ο μαθητικό συνέδριο "Ελλάδα Καθαρή" με θέμα "Η Βιοποικιλότητα του πλανήτη μας". Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Goethe Institut στη Θεσ/νίκη.Συμμετέχοντες μαθητές: Παπαδοπούλου Ι., Χατζηιωάννογλου Η., Μελά Α., Τσίτσου Γ., Ζβίγγου Α., Αλαμανιώτου Π.Υπεύθυνοι καθηγητές: κ. Ε. Παπαδοπούλου, Ν. Μισιρλής.

Διάλεξη για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 4.000 χρόνια Ιστορίας και Πολιτισμού, Μακεδονικό Ζήτημα από την κ. Χ. Χαραλαμπάκη.

Ομιλία για το αριστουργηματικό μνημείο της Ακρόπολης των Αθηνών "Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ".Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Αρχαίας Ελληνικής Αρχιτεκτονικής.

Διάλεξη με θέμα την Παλιά Θεσσαλονίκη και παρουσίαση του βιβλίου του με μνήμες και βιώματα. Ομιλητής ο διακεκριμένος δημοσιογράφος κ. Σ.Σιμιτζής.

Ομιλία-Παρουσίαση και Ιστορική αναφορά των Μνημείων της Θεσσαλονίκης. Ομιλητές κ.κ. Σ.Ντούρου και Β.Δερμεντζόγλου. Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας της Γ' Γυμνασίου για την προβολή των Μνημείων της τοπικής Ιστορίας της Πόλης μας, πραγματοποιήθηκε εργασία από ομάδα μαθητών της Γ' τάξης του Σχολείου μας. Οι μαθητές δημιούργησαν ένα (ντοκιμαντέρ) στο οποίο παρουσίασαν δύο από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης της Θεσσαλονίκης: Τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και τον Λευκό Πύργο.

Μαθητική εκστρατεία για ένα Υγιές Περιβάλλον. Ομιλία για τους τρόπους μετακίνησης πιο φιλικούς προς το Περιβάλλον. Ενημέρωση για τα καλλυντικά που χρησιμοποιούνται και αναγνώριση των χημικών συστατικών τους. Ομιλητές κ. Ε.Παρισοπούλου και κ. Δ.Κοτρόπουλος.

Συμμετοχή στο 8ο International Antismoking Youth Festival 2008. Ομιλητές κ. Γ.Γαλατάς και κ. Δ.Κοτρόπουλος.

Διάλεξη από το Κέντρο Αποκατάστασης ΟΑΣΗ για τα εξαρτημένα άτομα από τα ναρκωτικά και τον Αλκοολισμό.

Συμμετοχή του Σχολείου μας από τους μαθητές της α' Λυκείου στο επιστημονικό Συνέδριο "Βυζαντινοί Νερόμυλοι-Πολιτισμική Πολίχνη" στο πνευματικό κέντρο Μετεώρων του Δήμου.

Συμμετοχή στο Δίκτυο Συνεργαζομένων Σχολείων της Unesco. "Οικολογική Καταστροφή" και παγκόσμια κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της. Νοέμβριος 2007-Οκτώβριος 2008. Υπεύθυνοι καθηγητές: κ. Ε. Καρατζιούλα, κ. Ν. Λύσσας.

 

Μοιραστειτε το

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Περιοχή Νοσοκομείου Παπαγεωργίου
  • Πολίχνη
  • Τηλ. Κέντρο 2310 692940-41
  • Fax 2310 681001
  • Email: info@fryganiotis.gr