Αθλητισμός

Για εμάς, ο Αθλητισμός είναι ο δρόμος που εξασφαλίζει στους μαθητές ψυχική και σωματική ισορροπία, ομαδικότητα, αίσθημα αλληλεγγύης και ευγενή άμιλλα. Άλλωστε ο ιδανικός τρόπος, για να μάθει κάποιος από την παιδική ηλικία να φροντίζει την υγεία του, το σώμα του αλλά και το πνεύμα του, είναι να διοχετεύσει το δυναμισμό του στον αθλητικό τομέα που του ταιριάζει. Η Φυσική Αγωγή είναι ένα μάθημα καλλιέργειας όλου του ανθρώπου, του σώματος, της ψυχής και του πνεύματος.

Πέρα από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής δίνουμε τη δυνατότητα στους μαθητές μας να έρθουν σε επαφή με μια μεγάλη ποικιλία αθλημάτων: Καλαθοσφαίρισης (Μπάσκετ), Κλασικής Κολύμβησης, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Πινγκ-Πονγκ), Αντισφαίρισης (Τένις), Πετοσφαίρισης (Βόλεϋ), Χορευτικής Αεροβικής, Χιονοδρομίας (Ski), Στίβου, Taekwodo, Ποδοσφαίρου, η οποία χρόνο με το χρόνο διευρύνεται πάντα κάτω από την επίβλεψη ειδικών καθηγητών-προπονητών.

Οι μαθητές του γυμνασίου συμμετέχουν σε διάφορα πρωταθλήματα, σε επίσημους Σχολικούς αγώνες και λαμβάνουν μέρος σε αξιόλογες αθλητικές διοργανώσεις του Υπουργείου και άλλων αθλητικών φορέων με πολλές διακρίσεις.

Οι μαθήτριες του Σχολείου μας Ράπαντα Β., Ράπαντα Ε., Υψηλάντη Α. και Χατσατριάν Α. εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζια Αντισφαίρισης που έγινε στην Μάλτα. Οι μαθήτριες του Σχολείου μας κατέλαβαν το Μάρτιο του 2008 την 8η Παγκόσμια Θέση.

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη κατέλαβαν την ΤΡΙΤΗ Θέση στο FINAL FOUR του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ με την ομάδα  ΜΠΑΣΚΕΤ των Κοριτσιών. Με την επιτυχία τους αυτή τα κορίτσια της ομάδας των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ πριμοδοτούνται με 7% , επί των μορίων που θα πετύχουν – σημειώσουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις , για οποιαδήποτε Σχολή και 10% για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α. ( Γυμναστικές Ακαδημίες ).